Mi az első lépés?

Ha eldöntötted, hogy belekezdesz, akkor szükséged lesz egy pár dobverőre és egy gumilapra. Mi az a gumilap? Az ütőkön kívül a gumilap az a kellék, amire minden gyakorló dobosnak szüksége van, kezdőtől a profiig. A gumilap az a felület, amit gyakorláskor ütünk. Jobban kínéli a kezet, mint egy sima falap, és gumibevonatának köszönhetően jóval halkabb.

Hogyan kapom meg a leckéket?

Amennyiben befizetted valamelyik havi bérletet, tagja lettél Te is a csapatnak. A videókat az oldalra belépve, a Dobszoba fülre kattintva tudod megnézni. Itt minden héten új videót kapsz, hozzá letölthető kotta segédletet, a videóban pedig részletesen el lesz magyarázva, mit és hogyan kell tenned, és mire kell  odafigyelned. Lesznek dolgok amik könnyebben, és lesznek, amik nehezebben mennek. Ez természetes, hiszen vannak olyan folyamatok, amelyek  nehezebben érnek be.

Mennyit kell gyakorolnom naponta?

A gyakorlást, mint minden más fejlesztő tevékenységet, rendszeresen kell csinálni ahhoz, hogy eredményeket tudj elérni. Az első időkben napi 10-15 perc elegendő, és aztán, ha van rá lehetőséged, érdemes tovább növelni a ráfordított időt. A hangsúly a rendszerességen van. Inkább gyakorolj kevesebbet, de azt adott rendszerben.

Metronómot érdemes használni?

Mindenképpen! A metronóm igen fontos eszköz egy dobos életében. Segít észrevenni a tempó problémákat, fejleszti a tempót, és mint a sportban az időmérés, úgy itt a metronóm segítségével javíthatunk a pillanatnyi szintünkön. De ne csak metronómmal gyakoroljunk, tudnunk kell anélkül is gyakorolni.

Miért érdemes az oldalon regisztrálni, még ha nincs is előfizetésem?

A regisztréció után újabb tartalmakhot férsz hozzá. A blogban ingyenes, folyamatosan frissülő tartalmakat olvashatsz, illetve nézhetsz. A metódusról rovatban megnézheted a kezdő kurzusok tematikáját. Igyekszem csak saját készítésű tartalmakat felrakni, de azért lesz néha olyan bejegyzés is, amit nem saját, de mindenképpen érdemesnek tartok a közlésre.

Mennyi idő alatt tudok megtanulni dobolni?

Erre nem lehet pontos választ adni. Mint minden tanulási folyamatnak, úgy ennek sincsen soha vége. A fejlődés sebessége nagymértékben a hatékonyan ráfordított időtől függ. Ha a feladatok helyett csak saját szórakozására ütöget az ember, igen kicsi lesz a hatásfok. Természetesen ez is fejleszt, de nem szabad, hogy a gyakorlásra szánt idő nagyobbik része ezzel menjen el. Az biztos, hogyha többet és rendszeresen gyakorolsz, hamarabb tudsz feljebb és feljebb jutni a lépcsőfokokon.

Zenére is tudok majd gyakorolni?

Igen, nagy hangsúlyt kap a zenére való dobolás. Ehhez is megkapod a segítséget.

Mi történik, ha elakadok a leckével?

Írsz egy e-mail-t, és megkapod a szükséges segítséget.

Mikor vegyem meg a dobfelszerelésemet?

Nem érdemes rögtön az elején dobfelszerelést vagy elektromos dobot venni. Először derüljön ki számodra, mennyire gondolod komolyan. Ha ige, akkor még mindig léphetsz. De érdemes pár hónapot várni, még akkor is, ha amúgy lenne lehetőséged rá.

Nem vagyok már túl öreg elkezdeni?

Semmiképpen! Az ember bármikor elkezdheti, amikor úgy érzi. A dobolás rengeteg örömet és élményt nyújt a számunkra, ezt több évtized tapasztalattal a hátam mögött nyugodtan állíthatom. Ez nem sport, és mint olyan, nem teljesítmény alapú. Ahogy az ember újabb és újabb ritmusokat képes lejátszani, vagy amikor érzi, hogy valami megszólal, az mindig örömmel tölti el.

Amennyiben szeretnéd a leckéket megrendelni

Amennyiben megrendeled a valamelyik bérletet, megrendeléskor a megjegyzés rovatba írd be, melyik hónapot vagy hónapokat szeretnéd megrendelni. Pl. a havi bérlet keretein belül így akár egyesével minden bérletet meg tudsz venni, egyesével. Ilyenkor a gyakorlásod tempóját  Te tudod szabályozni, csak akkor veszed meg a következő havi leckét, ha úgy érzed, készen állsz rá. Uyanezt meg tudod tenni a havi bérletnél is. Ebben az esetben az első vagy a második három hónapot kell beírnod a megjegyzés rovatba.

Kipróbálnád magad? Válassz egy bérletet!

Ha még nem vagy biztos magadban, vagy hogy vajon működni fog-e ez az oktatási forma, javaslom, hogy először a havi bérletet próbáld először ki. Amennyiben az első havi lecke megtetszett, lehetőséged van frissíteni a három vagy hathavi bérletre. Ebben az esetben a frissített bérlet díjából a befizetett összeg levonásra kerül.

Akciós ár!

Lépcsőzetesen felépített tananyag

A segédletek segítségével önállóan el tudod kezdeni a tanulást. Általad kialakított időbeosztásban és tempóban.

Videó segédletek

A leckéhez kapott videó segédlettel nemcsak hallod, hanem látod is, mit kell gyakorolnod.

Többféle bérlet

A bérletrendszer segítségével a lehetőségeidhez tudod igazítani a költségeidet.

Hetente új lecke

Minden héten új, az előző anyagra épülő lecke.

Reszponzív megjelenés

Az oldal reszponzív, minden mejelenítési lehetőségen használható.

Csapatszellem

Minden évben egyszer a növendékeknek lehetőségük van egy zártkörű rendezvény keretében találkozni és megismerkedni egymással.

online_doboktatas

Haladó dobos vagy?

A haladó kurzusok között Te is találhatsz számodra érdekes leckéket. Több témakörből, több szinten.

Letölthető kottasegédlet

A leckékhez letölthető kottasegédlet lépésenként követi a folyamatokat.

Videó segédlet

A kurzus videó-segédletében lépésről lépésre, részletesen végigvesszük az adott  témakört.

Regisztrálj az oldalra, vagy jelentkezz be valamelyik kurzusra!

Legyél kezdő, újrakezdő vagy haladó, a lehetőség itt van előtted!

 

Megnézem az összes kurzustRegisztrálok