Online doboktatás haladóknak

Különböző tematikák szerint kialakított dobkurzusok, haladó dobosoknak.

N

Különböző tematikák

N

Részletes videósegédlet

N

PDF kottasegédlet

N

Újabb és újabb leckék, tematikák

Online kurzusok, témakörök szerint

 

Z

Groove leckék

Bár a ritmikai elemek minden zenében ugyanazok, a felhasználásuk azonban nagyon eltérő lehet. Ahogy a tempó is meghatározza az adott groove lüktetését, ugyanúgy a lüktetése is. Mire figyeljünk az adott groove játszásakor, illetve hogyan tudjuk színesíteni azt? Ez a kurzus ezekre a kérdésekre ad választ.

Feltöltés alatt

Z

Koordinációs gyakorlatok

Mint tudjuk, a dobolás teljesen eltérő koordinációt igényel, mint amit a mindennapi életben használunk. Természetesen van egyfajta gyakorlati mozgáskultúránk, amit a mindennapokban használunk. Bizonyos tevékenységek ezt finomítani is tudják, de a dobolásban ezt jócskán tovább kell fejlesztenünk. Ehhez nyújt segítséget ez a kurzus.

Feltöltés alatt

Z

Dob fillek

A dobosok használják a filleket. De mennyire tudatosan? A zenék nagy része tudatosan meghangszerelt kamaradarab. És bizony nem mindig elég, ha rutinból odaütünk valamit. Hogyan építsük fel tudatosan a filleket a számokban? Erre ad választ ez a kurzus.

Feltöltés alatt

Z

Tizenhatodos groove-ok

A tizenhatodos lüktetésű groove-okat sokféleképpen játszhatjuk, sokféle hatást érve el vele. Vajon ismerjük az összes lehetőséget? És vajon élni is tudunk vele? A kurzus körbejárja a témát, és gyakorlati szemszögből mutat be pár lehetőséget.

Feltöltés alatt

Z

Fillek felépítése

Hogyan építsunk fel egy fillt? Ez nagymértékben függ a tempótól, a zenei stílustól, a technikánktól és a ritmikai képzettségünktől. Bárhogyan is állunk, bármit is kell fejlesztenünk tovább, ha fejben megvan a koncepció, a többi már csak idő kérdése.

Feltöltés alatt

Z

Funk groove-ok

Miben tér el a funk és a funky? Mitől lesz egy kíséretből funk kíséret? A funk-dobolásban a dobos már nem csak egy alapot ad, hanem együtt ritmizál a többi hangszerrel, ezáltal szerves részévé válik a zenakari ritmizációnak. Hogyan alakítsuk át a felfogásunkat, hogy az eddig megszokott “sémákon” felülkerekedve, sikeresen alakítsuk a magunk stílusát? A kurzusban ezt a kérdést járjuk körbe.

Feltöltés alatt

Z

Páratlan ritmusok

Az általánosan hallgatott zenék nagy része 4 negyedben íródott. de mi van akkor, ha olyan feladatot kapunk, ahol nem ezt a vonalat kell követnünk? Fogékonyságunkon nagymértékben segít, ha szoktunk ilyen zenéket hallgatni. De ezt a gyakorlatba átültetni nem olyan könnyű feladat. Ennek megkönnyítéséhez ad ötleteket, megoldásokat ez a kurzus.

Feltöltés alatt

Z

A lábcin használata

A lábcint az esetek nagy részében a tempó hozására szoktuk alkalmazni. De számtalan lehetőség van arra, hogy ezen túllépve, cin-játékunkat továbbfejlesszük, és akár a zene meghatározó részévé is tegyük.

Feltöltés alatt

Z

Kétlábdobos gyakorlatok

Ez a kurzus a kétlábdobozás alapjait tárgyalja. A két lábdobos ritmusok használata egyre elterjedtebb, sokszor a hagyományos zenei stílusokban is alkalmazható, és a játékunkat és a stílusunkat is nagymértékben színesítheti.

Feltöltés alatt

Z

A lábcin emelések

A lábcin emelések alapvetően koordinációs alapúak, pontos és tudatos lábmozgásra van szükség. A dobosok nagy része a két kezet és a jobb lábat (vagy a balt) használja főleg. A lábcinen lévő negyedik végtagunk sokkal kevesebbet dolgozik. A kurzusban szereplő gyakorlatokkal ezen változtatunk.

Feltöltés alatt

online_doboktatas

Online doboktatás haladóknak

 

N

Videós segédlet

N

Letölthető PDF

N

Folyamatosan bővülő témakörök

Regisztrálj ma, és jelentkezz be valamelyik kurzusra!

Legyél kezdő, újrakezdő vagy haladó, a lehetőség itt van előtted.

 

Többet szeretnék tudni!Regisztrálok